Bibliotheek

bibliotheek


In onze scoutinghistorie is een groot aantal boeken verschenen en nog elk jaar verschijnen er nieuwe uitgaven. In de loop der jaren heeft het museum een grote collectie Nederlandse en internationale boeken opgebouwd welke in onze Bibliotheek zijn opgenomen.

Boeken
Een kleine 2000 boeken staan in onze computer geregistreerd en het is daardoor eenvoudig om vast te stellen of een door u gezocht boek aanwezig is en waar het staat. Aan de leestafel kunt u boek of blad inzien en desgewenst maken we een duplicaat van een belangwekkende historische alinea die u ontdekte of zocht.
Een bijzondere collectie vormen natuurlijk de boeken en geschriften van onze oprichter Lord Baden Powell. We hebben een overzicht opgenomen van alle boeken en publicaties van en over Baden Powell. Zie hieronder voor alle publicaties van Baden Powell.
Verder zijn er natuurlijk boeken met (spel)regels en instructies voor training en vaardigheden van jeugd en leiding. Romans, stripboeken, jubileumboeken en nog vele publicaties meer.


Tijdschriften
Naast boeken hebben de verschillende verenigingen al nagenoeg vanaf het begin van scouting in ons land in 1910 tijdschriften uitgebracht. In het begin zelfs als weekblad, later veelal als maandelijkse uitgave. In het Tijdschriften overzicht (zie hieronder) kun je zien welke uitgaven er zijn geweest, van welke vereniging en in welke tijdsperiode.
We hebben een behoorlijk complete collectie maar van een aantal specifieke uitgaven is tot op heden weinig bekend en hebben we dan ook (nog) niet in de collectie.
Wil je een specifiek nummer van een tijdschrift of jaargang raadplegen, bijvoorbeeld voor onderzoek van je studie of gegevens van je groep neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we kijken hoe we je kunnen helpen.


Meer weten over boeken en tijdschriften?
Door leden van de NVVSO (Nederlandse Vereniging van Scouting Objecten) zijn alle bekende boeken en tijdschriften en ander papierwerk gecatalogiseerd. Kijk voor meer informatie op de website van deze vereniging van verzamelaars: www.nvvso.nl

Subcategorieën

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieën getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

Scouting Nederland Museum

Adres

Scoutingmuseum Baarn
Amsterdamsestraatweg 51
3744 MA Baarn

Openingstijden

Elke zaterdagmiddag vanaf 1 maart tot 1 november van 13.00 tot 15.00 uur.
In de maanden juli en augustus ook elke woensdagmiddag van 13.00-15.00 uur (alleen na reservering, zie hieronder).

IBAN: NL40RABO 0130025410
BIC: RABONL2U

 

Contact met het museum:

Donatie padvinderij/scouting memorabilia

Heeft u nog oude spullen van de padvinderij/scouting en wilt u deze doneren aan het museum ter
uitbreiding van onze collectie neemt u dan even contact op via onze mail
 

Algemene zaken

Voor algemene vragen over het museum kunt u contact opnemen met ons secretariaat via mail:
Secretariaat-museum@scouting.nl of telefonisch: 073-5213172

Bezoekafspraak

Wilt u een bezoekafspraak maken voor een groep met een rondleiding bel dan s.v.p. Derk Tholen 030-6371915Volg ons ook via Facebook.

Mail ons als u vragen heeft of als u spulletjes heeft die u kwijt wilt. Wij komen ze graag bij u ophalen!