Brownsea Island

In 1907 hield Baden-Powell zijn eerste (proef) kamp op op Brownsea Islands (een eiland vlakisland bij Poole aan de Zuidkust van Engeland) tussen 29 juli en 9 augustus.

Er waren 20 deelnemers t.w.: Baden-Powell, Donald Blandford (Neefje van B.-P.), island2George Rodney, James H.B. Rodney, Musgrave C. Wroughton, Cedric E. Curteis, Herbert Emley, Humphrey B. Noble, Marc Noble, Thomas B, A.Evens-Lombe, John M. Evans-Lombe, Terence E. Bonfield, Herbert Watts, J. Alan Vivian, Ethelbert J. Tarrant, Albert Blanford, Herbert Collingbourne, Richard C. Grant, Perey A. Medway, Reginald W. Giles en Arthur Primmer.

B.-P. werd geassisteerd door Kenneth Mc. Laren, een goede vriend van hem.island3

Het eiland was gekozen omdat eilanden tot de verbeelding van jongens spraken. Denk aan "Schateiland" of aan "Robinson Crusoe".

Het eiland was vele jaren prive terrein. In 1963 werd het opnieuw opengesteld. Het eiland is nu Natuurreservaat met een prachtige flora en fauna en zeker een bezoek waard. Scouts mogen er nog altijd kamperen.

brownsea 1928

In 1967 onthulde Betty Clay, dochter van B.-P. een gedenksteen.island4

In verband met renovatie van ons pand is het museum de rest van dit jaar gesloten!
Vanaf 1 maart 2020 bent u weer van harte welkom.

tel: tijdelijk niet bereikbaar!

Mail ons als u vragen heeft of als u spulletjes heeft die u kwijt wilt. Wij komen ze graag bij u ophalen!