Brownsea Island

In 1907 hield Baden-Powell zijn eerste (proef) kamp op op Brownsea Islands (een eiland vlakisland bij Poole aan de Zuidkust van Engeland) tussen 29 juli en 9 augustus.

Er waren 20 deelnemers t.w.: Baden-Powell, Donald Blandford (Neefje van B.-P.), island2George Rodney, James H.B. Rodney, Musgrave C. Wroughton, Cedric E. Curteis, Herbert Emley, Humphrey B. Noble, Marc Noble, Thomas B, A.Evens-Lombe, John M. Evans-Lombe, Terence E. Bonfield, Herbert Watts, J. Alan Vivian, Ethelbert J. Tarrant, Albert Blanford, Herbert Collingbourne, Richard C. Grant, Perey A. Medway, Reginald W. Giles en Arthur Primmer.

B.-P. werd geassisteerd door Kenneth Mc. Laren, een goede vriend van hem.island3

Het eiland was gekozen omdat eilanden tot de verbeelding van jongens spraken. Denk aan "Schateiland" of aan "Robinson Crusoe".

Het eiland was vele jaren prive terrein. In 1963 werd het opnieuw opengesteld. Het eiland is nu Natuurreservaat met een prachtige flora en fauna en zeker een bezoek waard. Scouts mogen er nog altijd kamperen.

brownsea 1928

In 1967 onthulde Betty Clay, dochter van B.-P. een gedenksteen.island4

Het museum is tot 1 maart 2021 gesloten.

Voor groepen is het wel mogelijk een afspraak voor een bezoek te maken, wel afhankelijk van de coronamaatregelen.

Bel hiervoor met ons bestuurslid Derk Tholen, tel. nr. 030-6371915.

Elke zaterdagmiddag vanaf 1 maart tot 1 november van 14.00 tot 16.00 uur.
In de maanden juli en augustus ook elke woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

Algemene informatie:

Ons secretariaat is te bereiken op tel. nr.: 06-23098976 en via e-mail: museumbaarn@scouting.nl

Mail ons als u vragen heeft of als u spulletjes heeft die u kwijt wilt. Wij komen ze graag bij u ophalen!