2005 - Leve de koningin en leve de WAGGGS

leve1De thematentoonstelling die we begin april 2005 hebben ingericht op onze benedenetage besteedt aandacht aan twee zaken.

Het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix is de eerste en de wereldorganisatie van Padvindsters en Gidsen is de tweede. Onze koningin was Kabouter en Waterpadvindster en daarom passen beide zaken perfect bij elkaar.

Centraal hangt een recente foto van onze vorstin met daarnaast foto's van Beatrix als NPG-ster, leve2van haar moeder en 3 zusters in uniform. Daaronder een flink aantal fotoportretten in lijstjes, kennelijk zo weggehaald van een sidetable in paleis Huis ten Bosch. Allemaal vorsten en vorstinnen, prinsen en prinsessen als Scouts en Guides. Vaak familieleden van de Majesteit, anders minimaal goede kennissen. Een serie leuke portretten die, mede dankzij de zilveren (nou ja) lijstjes bijdraagt aan dit zilveren jubileum.

Padvindsters en Kabouters uit verre landen dragen bijzondere uniformen. Die laten wij zien op grote leve3kleurige posters en via originele poppen die in verre 'Gildewinkels' worden verkocht als karakteristieke knuffels.

De WAGGGS, de World Association of Girl Guides and Girl Scouts, bezit 4 internationale centra: in Zwitserland, India, Engeland en Mexico. U ziet ze op grote kleurenfoto's.

De WAGGGS bestaat sinds 1928. In een van de vitrines ligt het oprichtingsverslag, gedrukt in leve5   leve4   Hongarije, in zwart kunstleer gebonden met goudopdruk.

Ook liggen hier herinneringen aan Kabouter Beatrix in de vorm van speciale boekjes en het originele logboek van de Totemkring uit Baarn. Kortom, er is weer veel leuks, nieuws, ouds, bijzonders en feestelijks te zien in Baarn.

Gefeliciteerd Majesteit met die 25 jaren en ook gefeliciteerd WAGGGS met ruim 75 jaren.

leve6