2005 - Leve de koningin en leve de WAGGGS

leve1De thematentoonstelling die we begin april 2005 hebben ingericht op onze benedenetage besteedt aandacht aan twee zaken.

Het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix is de eerste en de wereldorganisatie van Padvindsters en Gidsen is de tweede. Onze koningin was Kabouter en Waterpadvindster en daarom passen beide zaken perfect bij elkaar.

 

Centraal hangt een recente foto van onze vorstin met daarnaast foto's van Beatrix als NPG-ster, leve2van haar moeder en 3 zusters in uniform. Daaronder een flink aantal fotoportretten in lijstjes, kennelijk zo weggehaald van een sidetable in paleis Huis ten Bosch. Allemaal vorsten en vorstinnen, prinsen en prinsessen als Scouts en Guides. Vaak familieleden van de Majesteit, anders minimaal goede kennissen. Een serie leuke portretten die, mede dankzij de zilveren (nou ja) lijstjes bijdraagt aan dit zilveren jubileum.

 

 

 

Padvindsters en Kabouters uit verre landen dragen bijzondere uniformen. Die laten wij zien op grote leve3kleurige posters en via originele poppen die in verre 'Gildewinkels' worden verkocht als karakteristieke knuffels.

De WAGGGS, de World Association of Girl Guides and Girl Scouts, bezit 4 internationale centra: in Zwitserland, India, Engeland en Mexico. U ziet ze op grote kleurenfoto's.

De WAGGGS bestaat sinds 1928. In een van de vitrines ligt het oprichtingsverslag, gedrukt in leve5   leve4   Hongarije, in zwart kunstleer gebonden met goudopdruk.

Ook liggen hier herinneringen aan Kabouter Beatrix in de vorm van speciale boekjes en het originele logboek van de Totemkring uit Baarn. Kortom, er is weer veel leuks, nieuws, ouds, bijzonders en feestelijks te zien in Baarn.

Gefeliciteerd Majesteit met die 25 jaren en ook gefeliciteerd WAGGGS met ruim 75 jaren.

leve6

Scouting Nederland Museum

Adres

Scoutingmuseum Baarn
Amsterdamsestraatweg 51
3744 MA Baarn

Openingstijden

Elke zaterdagmiddag vanaf 1 maart tot 1 november van 13.00 tot 15.00 uur.
In de maanden juli en augustus ook elke woensdagmiddag van 13.00-15.00 uur (alleen na reservering, zie hieronder).

IBAN: NL40RABO 0130025410
BIC: RABONL2U

 

Contact met het museum:

Donatie padvinderij/scouting memorabilia

Heeft u nog oude spullen van de padvinderij/scouting en wilt u deze doneren aan het museum ter
uitbreiding van onze collectie neemt u dan even contact op via onze mail
 

Algemene zaken

Voor algemene vragen over het museum kunt u contact opnemen met ons secretariaat via mail:
Secretariaat-museum@scouting.nl of telefonisch: 073-5213172

Bezoekafspraak

Wilt u een bezoekafspraak maken voor een groep met een rondleiding bel dan s.v.p. Derk Tholen 030-6371915Volg ons ook via Facebook.

Mail ons als u vragen heeft of als u spulletjes heeft die u kwijt wilt. Wij komen ze graag bij u ophalen!