2015 - Scouting Label

Met deze titel hebben we onze seizoen tentoonstelling voor 2015 ingericht. Centraal staan hier dus de huidige scouting “label” kampeerterreinen. Deze kampeerterreinen worden door Scouts beheerd en liggen op de mooiste plekjes in Nederland. Voor Scouts, door Scouts. Scouts kamperen dus op ‘eigen’ terrein. Iets om trots en zuinig op te zijn! Het label is het keurmerk van Scouting Nederland. Terreinen die Scouting Labelterrein zijn, voldoen aan de richtlijnen en geven aan het Scoutingkamperen te willen ondersteunen.

     

De terreinen die het scouting label dragen, liggen verspreid over bijna alle provincies in Nederland. Onder de oudgedienden zullen Ada’s Hoeve in Ommen, St. Walrick in Overasselt en Buitenzorg in Baarn vertrouwde adressen geweest zijn. Zeker als je in je opleidingperiode een Gilwellcursus gevolgd hebt. In de loop der tijden zijn er echter nog vele andere terreinen in gebruik geweest die vaak alleen door scouting gebruikt mochten worden.

Anno 2015 zijn er 23 labelterreinen:

     

Uit vervlogen tijden stammen onder andere buitencentrum “De Holenberg” uit Schaijk, R.K. Buitencentrum “Vale-Ouwe” uit Harderwijk, Buitencentrum Amsterdam, de “Rendierhoeve” uit Moergestel en nog vele anderen.

     

Kamperen was vanaf het eerste begin dan ook een vast onderdeel van de “padvinderij” en gelukkig kan de jeugd van nu nog op vele mooie plekjes terecht. En binnenkort natuurlijk op het nieuwe eigen terrein in Zeewolde!

In de tentoonstelling zie je niet alleen insignes en prentbriefkaarten van toen en nu, maar ook folders aangevuld met boekjes over kamperen.

 

Je bent van harte welkom om deze tentoonstelling te komen bekijken!

Scouting Nederland Museum

Adres

Scoutingmuseum Baarn
Amsterdamsestraatweg 51
3744 MA Baarn

Openingstijden

Het museum is tot 1 maart 2021 gesloten.

Voor groepen is het wel mogelijk een afspraak voor een bezoek te maken, wel afhankelijk van de coronamaatregelen.

Bel hiervoor met ons bestuurslid Derk Tholen, tel. nr. 030-6371915.

Elke zaterdagmiddag vanaf 1 maart tot 1 november van 14.00 tot 16.00 uur.
In de maanden juli en augustus ook elke woensdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

IBAN: NL40RABO 0130025410
BIC: RABONL2U

 

Algemene informatie:

Ons secretariaat is te bereiken op tel. nr.: 06-23098976 en via e-mail: museumbaarn@scouting.nl

Volg ons ook via Facebook.

Mail ons als u vragen heeft of als u spulletjes heeft die u kwijt wilt. Wij komen ze graag bij u ophalen!