2015 - Scouting Label

Met deze titel hebben we onze seizoen tentoonstelling voor 2015 ingericht. Centraal staan hier dus de huidige scouting “label” kampeerterreinen. Deze kampeerterreinen worden door Scouts beheerd en liggen op de mooiste plekjes in Nederland. Voor Scouts, door Scouts. Scouts kamperen dus op ‘eigen’ terrein. Iets om trots en zuinig op te zijn! Het label is het keurmerk van Scouting Nederland. Terreinen die Scouting Labelterrein zijn, voldoen aan de richtlijnen en geven aan het Scoutingkamperen te willen ondersteunen.

De terreinen die het scouting label dragen, liggen verspreid over bijna alle provincies in Nederland. Onder de oudgedienden zullen Ada’s Hoeve in Ommen, St. Walrick in Overasselt en Buitenzorg in Baarn vertrouwde adressen geweest zijn. Zeker als je in je opleidingperiode een Gilwellcursus gevolgd hebt. In de loop der tijden zijn er echter nog vele andere terreinen in gebruik geweest die vaak alleen door scouting gebruikt mochten worden.

Anno 2015 zijn er 23 labelterreinen:

Uit vervlogen tijden stammen onder andere buitencentrum “De Holenberg” uit Schaijk, R.K. Buitencentrum “Vale-Ouwe” uit Harderwijk, Buitencentrum Amsterdam, de “Rendierhoeve” uit Moergestel en nog vele anderen.

Kamperen was vanaf het eerste begin dan ook een vast onderdeel van de “padvinderij” en gelukkig kan de jeugd van nu nog op vele mooie plekjes terecht. En binnenkort natuurlijk op het nieuwe eigen terrein in Zeewolde!

In de tentoonstelling zie je niet alleen insignes en prentbriefkaarten van toen en nu, maar ook folders aangevuld met boekjes over kamperen.

Je bent van harte welkom om deze tentoonstelling te komen bekijken!