2023: Gilwell trainingen in Nederland 100 jaar

 

De Gilwell Training

Kort na de oprichting van de Scout-beweging zag Robert Baden-Powell de noodzaak in van leiderstraining. De eerste trainingskampen voor scoutleiders werden gehouden in Londen in 1910 en in Yorkshire in 1911. Baden-Powell wilde dat zijn  training zo praktisch mogelijk was en dat betekende dat hij deze buiten in een kamp moest houden.

 

                       

 

Gilwell Park

Is het terrein waar Robert Baden-Powell zijn eerste training gaf voor scoutingleiders, de Gilwelltraining. Het terrein kwam in 1919 in handen van scouting als de schotse W.F. de Bois Maclaren het Gilwell Park in Epping Forest bij Londen aan de scoutingbeweging schenkt. Robert Baden-Powell besloot er een trainingscentrum voor kaderleden van te maken en een kampeerterrein voor scouts uit Oost-Londen en dat is het nu nog steeds.

Aanschaf Gilwell Hall en landgoed

William Frederick de Bois Maclaren was publicist, zakenman en districtscommissaris voor de regio Rosneath in Dunbartonshire, Schotland. Op voorspraak van P.B. Nevill, de vertegenwoordiger van Robert Baden-Powell, kocht De Bois Maclaren Gilwell Hall inclusief het omliggende landgoed (53 acre, ongeveer 21,2 hectare), vlakbij Epping Forest bij het plaatsje Chingford. De prijs was destijds 7.000 Britse ponden, wat nu neerkomt op ca. 1 miljoen pond (ongeveer 1,15 miljoen euro). Hij schonk het geheel aan de scoutingorganisatie onder de naam Gilwell Park. Ook schonk hij nog eens 3.000 pond om het Witte Huis op het landgoed te restaureren.